Isnin, Julai 15, 2013

Hormatilah Orang disekeliling (Radio Amatur)

Saya  bukan orang lama dalam radio amatur, tettapi amat terkilan dengan penulis blog ini http://akubenciradioamatur.blogspot.com/ yang begitu mudah memcaci peminat radio amatur. Skiranya puan ada masalah dengan keluarga atau SUAMI puan jangan libatkan atau samakan masalah puan dan golongan seangkatan puan itu.
Selama saya berkecimpung dalam radio amatur ini saya tidak pernah abaikan keluarga. Ada juga aktiviti yang mana keluarga turut terlibat. Dari apa yang puan tulis itu sebenarnya masalah puan dan suami puan, dan juga rakan2 puan.
Jangan puan samakan kami peminat radio amatur sama DENGAN SUAMI PUAN DAN RAKAN RAKAN PUAN yang tersesat begitu sekali. Kami memahami erti hobi. Semuanya terletak atas diri kita bukan hasutan mana mana pihak. 
Ada kemampuan belilah barang bernilai beribu,berpuluh ribu pun. Kalau dah sedar diri tak mampu cukup dengan apa yang ada. Asalkan dapat berhubung walaupun tidak jauh.
Puan perli orang cari awek mat saleh, habis tu suami puan cari awek mana lak? 
Harap puan sedar apa yang puan luahkan. Kami tak pernah ganggu sesiapa yang minat radio amatur. Kami tak memaksa, kalau suka masuk sertai radio amatur. Ia hanya sekadar hobi. Kalau pandai jaga diri, kawal diri kita tak hanyut. Orang yang tidak tahu kawal diri yang selalu hanyut.

Kita meghormati orang lain, Insyallah orang lain akan menghormati kita...

Assalamualaikum w.b.t 


    لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HULU SELANGOR AMATEUR RADIO FAN CLUB